המילה 'ענן' נפוצה כיום כמעט בכל היבט מחשובי. במיוחד כשאנו מדברים על עסקים, בהם מחשוב ענן הופך לשגרת העבודה החדשה. שירותי הענן המוצעים בשוק לרבות שרתים וירטואליים, גיבוי, מיילים, מרכזיה וטלפוניה בענן הפכו לשם דבר, וזהו תהליך מבורך. מעבר לכל הטוב ששירותי הענן מספקים לעסקים, חשוב להדגיש, שלא כל השירותים מתאימים לכל עסק, אלא רק חלק מהם.
במאמר זה נפרט אודות שירותי הענן השונים, ואיך להתאימם בדיוק לצרכי העסק.
מחשוב ענן לעסקים החל את דרכו עוד בשלהי שנות ה-90, כאשר חברות גדולות דאז הבינו, את הצורך העתידי והתייעלות הארגונית, והחלו לספק יישומים ייעודיים על בסיס שרתים מרוחקים. בשנות ה-2000 כבר נכנסו לשוק חברות נוספות כמו אמזון ועוד, שהחלו לשווק מוצרים ללקוחות על בסיס האינטרנט.
כך החלו יותר ויותר חברות ועסקים, ליישם בפועל את שיטת העבודה החדשה, אל מול כדאיות כספית מעולה.
מאז ועד היום, עולם המחשוב והאינטרנט, התפתח ונעשה חזק ויציב יותר, וכיום מחשוב ענן הפך לשגרת העבודה הטובה והכדאית ביותר לעסקים.
בידיעה שהמשרד שלך מעסיק עובדים, יש לך צורך בתוכנות ייעודיות, קבצים ותיקיות משותפות ואבטחת מידע. עד היום קיים לך במשרד שרת פיזי, שיש צורך לתחזק אותו ברמה הטכנית, לרבות עדכונים, גיבויים פיזיים, חשמל ועוד (תוכל לקרוא על זה במאמר אחר שלנו) ולבסוף זו הוצאה כספית גבוהה.
הרי שכיום מחשוב ענן לעסקים – שרת וירטואלי בענן או לפחות חלק משירותי הענן, יכולים לספק לך את אותם משאבים, הכוללים זמינות ושרידות מלאה בהוצאה קבועה וידועה מראש.
במידה ואין לך שרת פיזי, או שהוא חדש ואינך מעוניין לעבור לענן, ניתן לחלק את שירותי הענן.
לדוגמא, תוכל לרכוש רק גיבוי למידע העסקי ושירותי מייל בענן ובכך לקבל שירותי ענן חלקיים.
כדי שמחשוב ענן או מרכזיה בענן יעבדו בצורה נפלאה, יש צורך ברוחב פס מהיר וטוב.
יש הרבה עסקים שכרגע תשתית האינטרנט שלהם אינה גבוהה ולא ניתנת לשינוי או עסקים עם בעיות תשתית שונות, ולכן מחשוב ענן או טלפוניה בענן אינם מתאימים להם, אלא שירות ענן חלקי.
בישראל רוחב הפס מוגבל מאוד, ומתפתח לאט לאט. מהירות האינטרנט הנפוצה בישראל הינה בקצב העלאה/הורדה של 100/3. ברוב המקרים לא נקבל קצב הורדה/העלאה מדויק כפי שצוין לנו על ידי ספקית האינטרנט.
אם עד היום היינו צריכים מהירות הורדה גבוהה כמה שיותר, בעולם הענן דווקא נצטרך יותר מהירות העלאה.
לדוגמא: כשאנו גולשים לאתר אינטרנט, אנו נצרוך מהירות הורדה בעיקר, אבל כשאנו נסנכרן תמונות מהמחשב הנייד לגוגל דרייב, או לשרת המקומי או נבצע שיחה דרך המרכזייה בענן VOIP, אנו נצרוך בעיקר מהירות העלאה.
אגב, בנוגע לסיב האופטי בישראל – זהו קו תמסורת מהיר ואחיד במהירות הורדה והעלאה, כרגע הוא מאוד יקר לעסקים, ועדיין לא מיושם בכל מקום.
קוראים לזה בימינו 'BIG DATA'. אלו הם אותם עסקים, שרוב עיסוקם עם קבצים שמשקלם גדול במיוחד. לדוגמא: ענף הבנייה והנדל"ן, צלמים, גרפיקאים ומשרדי פרסום ועוד. וכי למה?
כפי שציינו בסעיף הקודם, כדי להעלות את המידע לענן יש צורך במהירות העלאה גבוהה. בישראל מהירות העלאה הנפוצה יותר הינה בנפח של 3 מגה, שזה כלום לעומת 100 מגה הורדה. ולכן, במידה ויש קבצים גדולים, ייקח הרבה זמן לצפות או להעלות אותם בכל עדכון/שמירה לשרת המרוחק. מה גם שתורגש איטיות בכל הרשת בעקבות כך.
במקרים כאלה מומלץ לשים שרת מקומי ייעודי, ולשלב יחד עם איש המחשוב את פתרונות הענן השונים.
יש לא מעט עסקים שכלל העבודה שלהם מתבססת על תוכנה ייעודית. לא מדובר על תוכנה ייעודית פשוטה, אלא על תוכנות שצורכות המון גרפיקה ומשאבי מחשוב, לדוגמא: תוכנות עיצוב ושרטוט שונות כדוגמת Photoshop, Illustrator, AutoCAD, Sketch Up ועוד..
לרוב תוכנות אלה, מייצרות BIG DATA, ולכן כבר מראש רוב הקבצים שלהן ייחשבו כגדולים במיוחד. אבל גם במידה ולא, שרת הענן אינו יוכל לספק להם משאבי גרפיקה מרביים לטובת הפעלת תוכנות אלה, ולכן העבודה צריכה להיות מקומית לצורך מקסום משאבי החומרה.
ישנם עסקים ובעיקר קטנים מאוד של אדם אחד עד 3 אנשים, שמחשוב ענן לעסקים או שרת וירטואלי בענן אינו מתאים להם, הן תקציבית והן באופי העבודה.
לכן אותם עסקים יקבלו שירותי ענן חלקיים בהתאם לאופי העבודה שלהם.
אנו באנטרסיס מתמחים במתן שירותי מחשוב ענן לעסקים למעלה מ-12 שנים. המומחים שלנו ידעו להדריך וליישם בדיוק, את השירותים המתאימים לעסק שלך. אל תהססו לפנות…אנו כאן בשבילכם. טל: 03-5783132
Call Now Button