שלא יעבדו עליכם: איך להימנע מהונאות באינטרנט?

מדי שנה אנו שומעים על עלייה בכמות קורבנות הרשת שנכווים על לא עוול בכפם עקב תרמיות ומזימות שמקורן במרחב הדיגיטלי. הונאות באינטרנט – איך להימנע ואיך להתגבר

אחד החששות הכי גדולים שקיימים בעידן הנוכחי על טהרת המרחב הדיגיטלי, טמונים בסכנות הקיימות ברשת אשר עלולות לפגוע בנו על לא עוול בכפנו. 

אחד מהאיומים הללו מקורו בהונאות אינטרנט, תופעה שלמרבה הצער לא פוסחת על רבים מהגולשים ברשת, ללא הבדל מין, גיל או דת. 

הונאות באינטרנט הן למעשה שם קוד למגוון רחב של תרמיות וזיופים הנעשות תוך שימוש בפרטים אישיים של גולשים ובמידע פרטי למטרות שליליות, לרבות גניבה או ניסיונות פישינג כאלו ואחרים.

על מנת למנוע מבעוד מועד את עוגמת הנפש, הכנו עבורכם מדריך מקוצר בנושא הונאות באינטרנט – איך להימנע ואיך להתגבר?

גולשים בטוח – כללי זהירות מפני הונאות ברשת

הונאות ברשת על שלל הרבדים הן כידוע מכה עולמית אשר מדירה שינה מעיניהם של רבים. עם זאת, מדובר בתופעה אותה ניתן לצמצם בצורה משמעותית באמצעות התנהגות נכונה ושמירה על כללי זהירות בסיסיים.

כך למשל, מומלץ להימנע משליחת פרטים אישיים, כדוגמת שם משתמש, סיסמא או פרטי חשבון בנק בדואר אלקטרוני, בצ'אט ברשתות החברתיות או אפילו באפליקציות המסרים השכיחות, שמא פרטים אלו יגיעו לידיים הלא נכונות. 

בנוסף, יש לגלות ערנות גם כלפי "מיילים חשודים" שהגיעו ממקור לא ידוע או כאלו שמציגים כותרות מפוצצות שנועדו לנסות ולפתות אתכם. כך גם כאשר מדובר על לינקים שאינכם מכירים.

זהו המקום להשתמש בקלישאה הידועה "אם יש ספק – אין ספק".

כלומר, במידה והקישור אינו מזוהה על ידכם, עדיף פשוט שלא ללחוץ עליו פן תיפלו לידיהם של האקרים או לתרמית מקוונת אחרת.

דרכי זיהוי שכיחות נוספות לניסיונות פישינג עשויות לכלול גם הודעות המלוות בבקשה למענה בהול ומיידי, מיילים לא שגרתיים בשפה עילגת או כאלו המכילים שגיאות כתיב, ואף הודעות המובילות לדף אינטרנט שנראה כמו אתר מוכר (לדוג': בנק או חברת ביטוח ידועה) אך אינו מציג בשורת החיפוש את כתובת המוסד או הארגון המדובר.

כאמור, כאשר אנו מדברים על נושא הונאות באינטרנט – איך להימנע ואיך להתגבר?

עלינו לנקוט בגישה חשדנית ובמשנה זהירות בכל הקשור למיילים ואתרי אינטרנט שאינם מוכרים לנו. יתר על כן, כפי שהזכרנו מוקדם יותר בשום פנים ואופן אין למסור פרטים אישיים שיש בהם בכדי לאפשר פגיעה בפרטיות – בדגש על מספרי כרטיס אשראי, חשבון בנק, תעודת זהות, רשיון נהיגה ועוד. 

טוב לדעת גם כי ניתן להגיש תלונה במשטרת ישראל וכן לדווח על מקרי הונאה ומסירת מידע ברשת לביטוח לאומי ולאיגוד האינטרנט הישראלי.

אולי לא נצליח למגר את תופעות ההונאות באינטרנט לחלוטין, אך בעזרת התנהלות נכונה ונבונה, ניתן להיאבק במגפה הדיגיטלית ולשמור על עצמנו אל מול הסכנות שברשת.

מעוניינים לשמוע עוד? השאירו פרטים כעת!

Call Now Button