רכישות מקוונות ברשת, בעיקר צורכות מאיתנו כרטיס אשראי אשר תומך ברכישה בארץ ובחו"ל, לדוגמא: מאסטרכרד או ויזה. בנוסף עלינו להזין פרטים אישיים שלנו ואת פרטי המייל האישי שלנו לצורך קבלת אישור הזמנה. כל זה בעצם חושף אותנו לרשת האינטרנט ואנו מקבלים כינוי ייחודי בעולם שאמור להיות סודי ומאובטח לצורכי חיוב דרך האתר ממנו רכשנו.

כל הזמן יש מתקפות ברשת על ידי האקרים מרחבי העולם, על עסקים ותושבי ישראל, המבקשים לגלות את הפרטים האישיים שלנו, להשתמש בהם, או לפחות להציג לעולם שהם מסוגלים לעשות את זה. חשוב להבין שהמתקפות האלה עדיין ממשיכות, ואנו בלחיצה לא נכונה עלולים חשופים לעולם. ולכן אנו צריכים לשמור על האצבע במקלדת, ולא לבצע רכישה באתרים שאינם מוכרים, או אתרים שנראים לא מהימנים.

נקודות שיעזרו לכם לרכוש באופן מקוון ובצורה מאובטחת :

כרטיס האשראי שברשותנו עלול להיחשף ואם הוא יחשף לעולם אז יש צורך לבטלו ולהחליף לחדש – אנו בטוח לא מעוניינים להחליפו עקב הוראות קבע שיש לנו הוראות חיוב מוכרות לטלפון, בנק וכו' ולכן נבצע כמה דברים אפשריים שיעזרו לנו להיות מאובטחים מספיק.

  1. ודאו שהאתר ממנו אתם מתכוונים לרכוש מאובטח – כתובת האתר המאובטח  צריכה להתחיל ב-Https שזה אומר שהאתר מצפין את המידע, בנוסף תוכלו לראות ליד שורת הכתובת "מנעול ירוק" זה אומר שהאתר מאובטח עם תעודה מוסמכת.
  2. אנטי וירוס  ומערכות הפעלה – יש לשים לב שמערכת ההפעלה שלכם מעודכנת והאנטי וירוס שלכם אמין ומעודכן.
  3. רכישת כרטיס אשראי חיצוני של "דואר ישראל" – זהו כרטיס שאותו טוענים בכסף ורוכשים דרכו, לכרטיס זה יש מספר זמני שאינו משתף את הפרטים האישיים שלכם.

  4. רכישה דרך PAYPAL – גוף פרטי אשר בו נזין את כל הפרטים האישיים שלנו וגוף זה בעצם משלם בשבילכם ומחייב אתכם, כל זאת על ידי התחייבות לאבטחה מרובה. בנוסף יש לדעת כי העברות בנקאיות לא מוחזרות, ולכן אם אתר אינטרנט מבקש מכם לשלם באמצעות העברה בנקאית, היו חשדנים ועדיף שתשלמו בכרטיס אשראי.
  5. חלונות קופצים באתרי אינטרנט – אתם משוטטים לכם באינטרנט ופתאום קופץ חלון מזמין למוצר מדהים בשבילכם. עד כמה שהמוצר הזה כנראה מושלם בשבילכם יש צורך לבדוק שאכן מי שעומד מאחורי המודעה הזו אכן באמת מושלם. כדאי להתקין תוסף חוסם מודעות בדפדפן שלכם.
  6. חיבור אינטרנט דרך ה-WIFI – אנא ודאו שאתם מחוברים לרשת WIFI אמינה ומאובטחת באמצעות סיסמא, במידה ונאלצתם להתחבר לרשת פתוחה ללא סיסמא – אל תבצעו רכישה מקוונת דרכה. הרשת עלולה להיות מסוכנת.
  7. רכישה באמצעות המובייל – מי שמבצע רכישות דרך המובייל או הטאבלט כדאי לדעת: הורידו אפליקציות אך ורק מהחנות, יש לשים לב מאפליקציות המבקשות הרשאות מיוחדות כמו גישה לאנשי קשר, כרטיס אשראי הרשאות ניהול ועוד…
  8. מתקפת כופר – למי שלא יודע יש גם המון אנשים שנפגעו מהונאות באינטרנט על ידי תוכנה המושתלת על גבי מייל לא מוכר או קישור לא תקין באתר אינטרנט בדפדפן הגלישה ולאחר מכן תוכנה זו מצפינה את כל הקבצים, התמונות והמסמכים במחשב. לאחר מכן תקפוץ הודעה שתסביר שכל הקבצים המוצפנים יחזרו אליכם אם תשלמו להם סכום כסף מסוים – זוהי הונאת אינטרנט ובוודאי שאין צורך להזין שם את פרטי האשראי שלכם לא משנה כמה חשובים הקבצים שלכם, זה משהו שיד מקצועית צריכה לעשות.
  9. שירות לקוחות והמלצות – זו ההמלצה שלנו! חשבו על היום שהמוצר יגיע אליכם והוא שבור או לא תקין, למי תפנו? אם תרכשו במקום מסודר תדעו שלא משתמשים בפרטים שלכם סתם אלא רק למטרה המיועדת בלבד וגם תוכלו לקבל מענה שירותי לגבי המוצר שרכשתם. איך תדעו שהחנות או האתר המקוון אכן תקין ומסודר? כל חנות מקוונת בארץ או בחו"ל רוצה למכור וכמובן רוצה גם שימליצו עליה ממש כמו חנות רגילה בעיר ולכן תריצו עליה חיפוש בגוגל – אם היא טובה בטוח שתמצאו המלצות, אל תתעצלו זה חשוב!

לסיכום:

מקווים שנהנתם מהפוסט, וזכרו! אף אחד בעולם המקוון אינו חבר שלכם – כולם בסוף רוצים את הכסף שלכם. אין בעיה לרכוש באינטרנט אך התנהגו בבטיחות מירבית ובכללים הכתובים לעיל.

הישארו בקשר ורכישה מהנה! Entersys – שירותי מחשוב. לפרטים על תמיכת מחשוב לעסקים לחץ כאן!

Call Now Button