בשיאו של משבר הקורונה, הדבר האחרון שתרצו להתמודד מולו הוא משבר נוסף. דווקא בימים אלו, כשאתם משקיעים משאבים רבים בהתייעלות עסקית, שיקום "נזקי הקורונה" והחזרת העובדים מחל"ת, ישנם אלו שמתעלים את תסכולם וזמנם הפנוי לנתיבים אחרים – פריצות לאתרים, גניבות מידע ושליחת הודעות פישינג.
גם אתם תוכלו להיות חסינים מפני כל מתקפה, כל עוד תאבטחו ותגבו את המידע שלכם. האקרים, שדרך קבע מנצלים את תמימותם של משתמשים – פרטיים או עסקיים, מנצלים את המשבר הנוכחי לתקיפות, איומים ופריצות.
לא משנה אם הצוות שלכם עובד מהבית או מהמשרד – על המידע שלכם אסור לכם להמר! בזמן שאתם עומלים בעמל רב על שימור הלקוחות וצמצום הפערים, ישנם האקרים שעומלים על זריעת הרס וכאוס אדיר. פתרונות אבטחת מידע לעסקים וגיבוי המידע שאנו מציעים לכם ב-entersys, יעניקו לכם ראש שקט – כך שתוכלו להתמקד בעשייה שתוביל להישגים מרשימים. איך נוכל להגן על המידע שלכם?
- התקנת אנטי וירוס
- התקנת חומת אש
- אנטי ספאם
- גיבוי המידע בענן
מדוע קל יותר ליפול למלכודות אבטחה כשעובדים מהבית?
צוות שעובד במשרדי הארגון, קשוב וממושמע יותר להנחיות ולתרבות הארגונית. אמנם מרבית העסקים מדווחים על יעילות גבוהה מאד של העובדים מהבית, אך דווקא המשרד הביתי יכול להיות פתח ללא מעט צרות. איך זה קורה?
- העובדים אמנם עובדים מהבית, אך גם מטפלים בו זמנית בילדיהם (פגיעה בריכוז העובדים)
- המשרד הביתי יוצר תחושה "משוחררת" ופחות מחייבת
- במשרד – היצמדות טוטאלית לנהלים. בבית – לא אחת "מעגלים פינות"
אז מה כבר יכול לקרות? מספיקה שניה של חוסר תשומת לב בכדי לפתוח קישור "תמים" שמאחוריו זוממים האקרים פשע אינטרנטי. "עיגולי הפינות" וחריגה מההנחיות, עלולים לגרום לכם כעסק נזק רב (גם אם הוא הפיך הודות לשירות גיבוי המידע).
עובדים מהבית? עובדים לפי הנהלים המחמירים:
- חדדו בפני העובדים את חשיבות אבטחת המידע, בעיקר בעבודה מהבית
- יצרו עם העובדים קשר "עמיתים" מהמטה בחו"ל? דרשו בדיווח מידי על כך
- קרה אירוע אבטחה חריג? זמנו את העובדים לשיחת זום והציגו בפניהם את המקרה
תתפלאו, אך גם להאקרים משעמם בתקופת הקורונה
רבים מדמיינים האקרים כאנשים אפלים הלובשים בגדים שחורים ופניהם מכוסות. בפועל, ישנם האקרים שחזותם "רגילה" לחלוטין, והסבירות כי הייתם מעלים על דעתכם שהם אלו העומדים מאחורי איומים ותקיפות, נמוכה מאד. לא שאתם צריכים לחשוב על האקרים או חלילה להתחשב בהם, אך גם להם משעמם בימים אלו.
כשמנסים להבין מה מניע האקרים לפעול, מגלים כי כל האקר מונע ע"י מוטיבציה שונה: שכרון כוח, נקמה, ריגוש, סחיטת כסף וכן – גם שעמום. האקרים אינם חומלים או מזדהים (גם בימים מורכבים אלו של משבר עולמי), אלא שהם מתקיימים במרחב שבו המילים "גבולות" או "מוסר" אינן קיימות. משבר הקורונה כידוע העניק לרבים במתנה זמן פנוי. ולהאקרים? המון זמן לפרוץ, לאיים ולסחוט.